jueves, 6 de octubre de 2011

Dues noticies d'actualitat

Llegint el diari, he trobat dues noticies referents a l'educació que m'han semblant fornça interessants. Ambdues parlen d'avui, 6 d'Octubre de 2011, dia en que s'ha convocat una vaga general d'edtudiants arreu del país. En concret, aquests dos reportatges es situen a Madrid, la capital del pais.

La primera noticia succeiex a l'institut San Isidoro de Sevilla de Madrid, on setanta alumnes del centre s'han  tancat al centre per tal de defensar l'educació pública. Aquests han bloquejat els accesos al centre i no han deixat passar a professors i alumnes en un primer moment, encara que la pressió policial a fer que alumnes d'ESO puguessin accedir al centre, encara que el pas dels professors s'ha impedit igualment.

La segona, ve donada per xifres que ha proporcionat el Sindicat d'Estudiants, el qual ha fet coneixer que el seguiment de centres de secundaria de la comunitat de Madrid es d'un 85%. Els estudiants surten al carrer i protesten contra les retallades en l'educació pública en una manifestació pels carrers més importants de la ciutat.

Deixo els enllaos de les dues noticies: http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/unos-alumnos-instituto-madrid-encierran-defensa-educacion-publica-1172840
http://www.20minutos.es/noticia/1179789/0/huelga/estudiantes/recortes

Els alumnes estem cansats de les retallades d'ensenyament, farts de que el Ministeri d'Educació canvïi lleis i plans d'estudi sense consultar-nos, de que ens utilitzin com titelles dels seus intents d'acabar amb el fracas escolar i que aquest no disminueixi. Cada vegada les classes estan més plenes, hi ha masses alumnes per professor i no hi ha oferta d'assignatures (moltes s'han agut de posar a la mateixa franja horaria perque els professor no tenen més hores al dia). Les escoles no tenen diners per fer reformes, el govern ha invertit massa diners en acondicionar classes i alumnes per implantar el sistema 1x1 que en moltes escoles està quedant anul·lat i ja el nombre de beques que proporciona l'estat ha disminuit en gran quantitat... I pretenen privatitzar l'escola pública. No es gens just que la població estiguem pagant una crisi que han provocat els bancs per agafar diners del futur.I continuarem fent vagues, continuarem protestant, però els polítics faran allò que vulguin. Això sembla ser un bucle que no acaba mai: l'Estat no té diners, per això fa retallades a sanitat i educació i la població preten acabar amb les retallades, pero aquestes no finalitzaran fins que l'Estat no tingui més presupost que intenta aconseguir de l'estalvi en sanitat i educació. Fins a on serem capaços d'arribar amb tot això?

No hay comentarios:

Publicar un comentario